Špenátové fettuccine s třísýrovou omáčkou a hnědými žampiony na bazalkovém másle

Vím, jsem samý špenát a bazalka :D. Nemůžu si pomoct, jsou to skvělé suroviny. Tento je recept je naprosto jednoduchý a máte hotovo za pár minut. Použité těstoviny nejsou domácí, ale kupované. V případě kupovaných těstovin volím kvalitní italskou pastu. Zajděte do obchůdku s italskými potraviny nebo si je přivezte z dovolené do zásoby. Chuť a textura je nesrovnatelná s levnými těstovinami. Rychle si tak můžete připravit opravdu skvělé a kvalitní jídlo.

porcinipasta

Počet porcí: 3 – 4 porce

Doba přípravy: 15 minut

Ingredience:

  • 300 g italských špenátových těstovin fettuccine (můžete použít i obyčejné)
  • 2 lžíce másla (asi 50 g)
  • 2 střední cibule – nakrájené na jemno (možno použít i šalotku)
  • 100 g modrého sýra – nakrájený na kostičky (spíše tvarohový než krémový – použila jsem modrý sýr, který prodává Lidl)
  • 50 g sýra s bílou plísní – nakrájený na kostičky (hermelín, brie)
  • 50 ml smetany (dle potřeby možno ubrat či přidat)
  • 50 ml mléka
  • 50 g parmazánu – nastrouhaný
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na žampiony na bazalkovém másle:

  • 1 lžíci másla(asi 25 g)
  • hrst čerstvé bazalky
  • 200 g hnědých (krémových) žampionů – nakrájených na silnější plátky
  • parmazán
  • sůl

testovinyy

Postup:

  1. Fettuccine dejte vařit do vroucí osolené vody po dobu uvedenou na obale. Těstoviny mají být uvařené al dente, tedy na skus. Dejte tedy pozor, ať se nepřevaří.
  2. V mezi čase nechce na pánvi rozehřát máslo (máslo se velmi snadno přepálí, proto rozehřívejte na středním plameni). Na másle orestujte cibulku, dokud nezačne zlátnout. Poté přidejte modrý sýr a sýr s bílou plísní a nechce je lehce rozpustit. Přilijte smetanu, mléko a přidejte parmazán. Na mírném ohni vařte dokud se všechen sýr zcela nerozpustí a nespojí s tekutinami. Poté dle potřeby osolte a přidejte pepř.
  3. Na další pánvi rozpusťte lžíci másla s lísky bazalky. Na rozehřátém másle nechce z obou stran opéct na plátky nakrájené hnědé žampiony, kdy plátky polévejte rozehřátým máslem, ať nejsou sudé a dostane se do nich chuť másla. Až jsou žampiony zlatavě hnědé, přidejte nastrouhaný parmazán, osolte a sejměte pánev z plotny.
  4. Hotové těstoviny zceďte a přidejte do pánve se sýrovou omáčkou. Promíchejte a nechte těstoviny nasát omáčkou.
  5. Při servírování na hromádku těstovin položte vždy několik kousků žampionů a podávejte.

testoviny

TIP: Těstoviny nepřevařte. Při mísení s omáčkou do sebe její část nasají a ještě trochu změknou.

TIP: Omáčku můžete uvařit i z jednoho druhu sýra, pokud nemáte další při ruce. Jen je dodržet 200 g sýru na pokrm.


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *