Pyré z máslové dýně

Základem spousty dýňových receptů je pyré. Jednoduchá záležitost, která se dá následně použít na slano i na sladko.

Ingredience na pyré:

  • 1 máslová (muškátová) dýně
  • 50 g másla

Co budete potřebovat dál:

  • tyčový mixér/klasický mixér

Postup:

  1. Dýni oloupejte a vydlabejte. Rozkrojte na kostky a pečte s máslem na 180°C po dobu cca 40 minut, dokud nejsou všechny kousky měkké.
  2. Upečenou dýni včetně rozpuštěného másla rozmixujte v mixéru/tyčovým mixérem v hladké pyré.
  3. Pyré doporučuji k okamžitému zužitkování – do koláčů, polévek, rizotta,.. Pokud jej chcete uchovávat, pak ve vzduchotěsné nádobě v lednici či mrazáku.

Pyré je základem jednoho z mých sladkých podzimních receptů, dýňového koláče.

TIP: Stejný postup můžete aplikovat u jakéhokoliv druhu dýně (dýni Hokaido nemusíte jako jedinou z dýni loupat – její slupka je dostatečně měkká).


2 komentáře u „Pyré z máslové dýně

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *