Křehký sýrový koláč s baby špenátem

Tento recept vznikl vlastně úplnou náhodou. Potřebovala jsem vymyslet jednoduchou náplň do koláče a zároveň využít několika sýrů, které jsem měla v lednici. Jsem tak trošku sýrový závislák, tak se mi lehce stane, že jich mám doma víc, než jsem schopná sníst :D. Vznikla tak další varianta mého oblíbeného slaného koláče. Navíc je příprava velmi rychlá a jednoduchá.

prvnii

Počet porcí: 12 porcí

Náročnost: malá

Doba přípravy: 10 minut + 30 minut pečení + 60 minut chlazení

Ingredience:

  • základní těsto na quiche
  • 300 g sýra (alespoň 3 druhy – já zvolila goudu, ementál, sýr s bílou plísní a modrý sýr)
  • 75 ml smetany
  • 75 ml mléka
  • 2 vejce
  • stroužek česneku
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • 50 g baby špenátu

gregsd

Postup:

  1. Připravte si křehké těsto na koláč. (V samostatném receptu je vypsán postup.)
  2. Předpečený základ koláče nechte chvíli chladnout a zatím si nachystejte sýrovou náplň. Všechen sýr nakrájejte na kostky (můžete i nastrouhat). Sýr smíchejte ve vetší míse, přidejte smetanu, mléko, vejce, rozdrcený česnek, sůl a pepř. Důkladně promíchejte. Nakonec ke směsi přidejte opraný baby špenát a lehce vmíchejte.
  3. Hotovou náplň nalijete na zchladlý základ a dejte na 20 – 30 min péct na 180°C. Hotový koláč poznáte podle zlatavé barvy na povrchu.
  4. Koláč doporučuji podávat studený (pak se nedrolí a drží tvar).

fedbe

 

 

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *