Salát Caesar s kuřecím masem

Na leden se vždy hodí salátové recepty. No a že tohle není zrovna ten nejzdravější a nejlehčí opomeneme:). Kdo by totiž neměl salát Caesar rád. Nicméně existuje asi milion jeho variací, kombinací a při jeho objednání v restauraci si nikdy nemůžete být jisti tím, co vlastně dostanete. Základem úspěchu je však vždy skvělý dresing.  Recept na můj nejoblíbenější salát Caesar pochází od našeho prvního českého Masterchefa Petra Jonáše a dát si jej můžete v brněnském Wellington Cafe.  V mém receptu však chybí krutony a to zcela záměrně:) – jak už jsem říkala…leden je hodně o salátkování, ale v mém případě i o snaze vynechávat pšenici. Krutony si ale můžete doplnit. Stačí koupit obyčejné suchary, nalámat a vmíchat do salátu:).

salateekPočet porcí: 2 porce

Doba přípravy: 10 minut

Náročnost: malá

Ingredience:

  • 2 kuřecí prsa
  • římský salát
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 – 5 filetek ančovičky
  • 1 stroužek česneku
  • šťáva z půlky citrónu
  • 2 lžíce vody
  • parmazán (cca 50 g)
  • čerstvě mletý pepř

fvrfewPostup:

  1. Kuřecí maso očistěte a nakrájejte na nugetky. Na suché pánvi či grilu opečtě osolené a jemně opepřené maso z obou stran. Zvolte vyšší teplotu, aby maso získalo zlatavo-hnědou barvu.
  2. Opraný římský salát natrhejte na větší kusy do mísy.
  3. Smíchejte majonézu, na drobno nakrájené ančovičky, utřený česnek, šťávu z citrónu, pepř, malou špetku soli a vodu.
  4. Dresing vlijte do mísy se salátem. Přidejte na hrubo nastouhaný parmazán a kuřecí maso. Rukama lehce salát promíchejte.

TIP: Maso v salátu nemusí být teplé:).


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *