Kokosové celozrnné ořechy s krémem z kokosového másla

 

Po víkendu plném kachního masa se vracím zpět k předváčnočním receptům:). Takže pokračujeme v cukrování:).

 

dsc_0007_fotor

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: 30 min + doba chlazení

Doba pečení: 8 – 10 min

Počet porcí: cca 90 ks malých oříšků

 

dsc_0979_fotor

 

Ingredience:

 

Ořechy

 

  • 250 g celozrnné špaldové mouky (používám značku Belbake z prodejen Lidl)
  • 30 g kakaa holandského typu
  • 115 g povoleného nebo rozpuštěného a vychladlého másla
  • 3 -4 lžíce mletého kokosu
  • 1 vejce
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • špetka soli

 

Krém

 

  • 250 g kokosového másla (pořídíte na Nutspread)
  • 4 lžíce moučkového třtinového cukru
  • 3 lžíce jemně mletého kokosu

 

dsc_0967_fotor

 

Dále se bude hodit:

  • plech
  • formičky na ořechy nebo silikonová forma na ořechy (doporučuji formu značky Tescoma)
  • moučkový třtinový cukr
  • chopper
  • cukrářský sáček/cokoliv na zdobení krémem (není třeba ozdobná špička)

 

dsc_0963_fotor_fotor

 

Postup:

 

Ořechy

 

  1. Suché ingredience smíchejte dohromady (mouka, kakao, kokos, cukr, sůl).
  2. Přidejte máslo, vejce a med a vypracujte těsto.
  3. Z těsta vytvořte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a nechte minimálně 30 minut odpočinout v lednici.
  4. Troubu předehřejte na 180°C a formičky důkladně vymažte máslem – pokud použijete silikonovou formu, není ji třeba vymazávat!
  5. Z odleženého těsta si vždy vezměte malý kousek a vtlačte jej do formičky – snažte se vytvořit důlek – ať je pak kam plnit krém:).
  6. Pečte cca 8 – 10 minut, podle velikosti vašich ořechů (pozor, těsto je hnědé proto na pohled neuvidíte, pokud by se těsto připalovalo – hlídejte čas a oříšky kontrolujte).
  7. Upečené ořechy nechte cca 10 minut vychladnout a poté se opatrně vyklopte.
  8. V tuto chvíli půlku upečených skořápek opatrně obalte v moučkovém cukru.
  9. Ořechy nechte zcela vychladnout – nejlépe přes noc.

 

Krém

 

  1. Kokosové máslo tuhne při pokojové teplotě. Má tedy zcela jinou konzistenci než jiná oříšková másla.
  2. Požadované množství másla jsem si nožem „naškrábala“, aby povolilo.
  3. Máslo vyšlehejte spolu s cukrem a kokosem.

 

Dokončení

  1. Jednu ořechovou skořápku vždy naplňte připraveným krémem a přiložte druhou skořápkou, tak aby vznikl oříšek.

 

dsc_0993_fotor1

 

TIP: Kokosové máslo nemusíte uchovávat v lednici.

 

Foceno:

Talíř: Ikea

Sklenice: WECK – koupíte např. v prodejnách Butler´s

Sítko: Cukrářské potřeby FIALA

Pečicí papír: Globus

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *