(Ne)mléčný shake z jahod a banánů

Myslím si, že podobný shake si doma už sami nejspíš připravujete:). Rozmixovat jahody s banánem a mlékem není  žádná věda, i tak jsem si ale řekla, že se podělím o recept, podle kterého si dělám shake já. Vyzkoušela jsem už spoustu variací, ale tato mi zatím zachutnala nejvíce. Baví mě, že si připravím něco šíleně dobrého, ale přesto zdravého. Dietní záležitost to ale i tak příliš není. Banán obsahuje velké množství cukru a mandlového mléko a máslo, které používám, zase kromě své dokonalé chuti vyniká svým obsahem tuku. Co je pro mě nejdůležitější je však to, že jde o zdravé cukru a zdravé tuky. I tak shaku nevypijte hektolitry a spíše si jej občas dopřejte jako snídani či dopolední svačinku:).

 

Náročnost : velmi malá

Doba přípravy: do 5 min

Počet porcí: cca 500 ml

 

DSC_0362_Fotor

 

 

Ingredience:

  • 1 banán
  • 3 velké jahody
  • 300 ml mandlového mléka (doporučuji mandlové polotučné NEMLÉKO – cena je malinko vyšší, ale tak chuť i složení stojí za to)
  • 1 lžička mandlového másla (doporučuji značku NUTSPREAD)
  • popř. 2 lžičky hnědého lněného semínka – (skvělá záležitost pro funkci střev)

 

Dále se bude hodit:

  • mixér nebo smoothie maker (popř. mixér tyčový)

 

Postup:

  1. Oloupaný banán, rozdělený na 3 části + omyté, očištěné a nakrájené jahody vložte do mixéru.
  2. K ovoci přidejte lžičku mandlového másla, popř. i lněné semínko.
  3. Vše zalijte mandlovým mlékem a nechte mixér pracovat na nejvyšší výkon cca 1,5 – 2 minuty.

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *