Celošpaldové parmazánové noky s cherry rajčaty a rukolou

 

Náročnost: malá-střední

Doba přípravy: noky cca 25 min (+vaření a chlazení brambor)/ dokončení cca 5 min

Počet porcí: cca 5 – 6 porcí

 

DSC_0860_Fotor

 

Ingredience:

Na noky:

  • cca 6 středních brambor (po uvaření a nastrouhaní 700 g)
  • 1 vejce
  • 330 g hladké špaldové mouky (+ navíc na práci s těstem)
  • sůl

 

  • přepuštěné máslo
  • strouhaný parmazán (pro těhule – Gran Moravia, která je z pasterizovaného mléka)
  • 20 cherry rajčat
  • 2 – 3 velké hrsti rukoly
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

 

DSC_0877_Fotor

 

Postup:

Noky

  1. Brambory pouze omyjte a dejte vařit do studené, osolené vody neoloupané.
  2. Uvařené brambory zceďte a nechte zcela zchladnout – nejlépe přes noc v lednici.
  3. Před přípravou těsta si dejte vařit větší hrnec s vodou a kapkou rostlinného oleje či troškou másla. Vodu ochuťte solí.
  4. Zchladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
  5. Přidejte vejce, špaldovou mouku, , špetku soli a vypracujte v hladké těsto.
  6. Kus těsta vždy obalte ve špaldové mouce a vyválejte v dlouhý váleček. Ten poté krájejte ostrým nožem na jednotlivé noky. Pracujte na pomoučené pracovní ploše.
  7. Noky dejte zavařit do připravené vroucí vody.
  8. Jakmile noky vyplavou na povrch, nechte je ještě 2-3 minuty vařit a poté vytáhněte. Doporučuji jeden noček rozříznout a ujistit se, že je opravdu hotové.

 

Dokončení

  1. Na pánvi si rozehřejte přepuštěné máslo a začněte noky opékat.
  2. Přidejte sůl, čerstvě mletý pepř.
  3. Až jsou noky z obou stran opečené a přidejte cca 100 g strouhaného parmazánu a rychle promíchejte. Ihned po přidání parmazánu stáhněte z plotny.
  4. Přidejte napůl nakrájená rajčátka – promíchejte.
  5. Dále posypte rukolou a opět zlehka promíchejte.
  6. Dochuťte solí a pepřem dle potřeby.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *