Parmazánové waffle se slaninou, jarní cibulkou a vejcem

Waffle nemusí být jen sladkou záležitostí a mnohé (jako např. i mého muže) slaná varianta potěší dokonce i mnohem více:).

 

DSC_1196_Fotor1

 

Náročnost: velmi malá

Doba přípravy: 10 minut

Počet porcí: 3 waffle (1 větší/2 menší porce)

 

Ingredience:

Těsto

  • 100 g špaldové mouky
  •  130 ml plnotučného mléka
  • 1 vejce
  • 50 g strouhaného sýru parmazánového typu
  • 50 g slaniny
  • 1 menší jarní cibulka
  • sůl
  • pepř

 

Servírování

  • 50 g slaniny
  • 1 jarní cibulka
  • 2 vejce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • troška strouhaného parmazánu

 

DSC_1212_Fotor

 

Dále budete potřebovat:

  • přístroj na wafflí
  • pánev

 

DSC_1201_Fotor1

 

Postup:

Těsto

  1. V menší míse smíchejte špaldovou mouku, mléko, vejce a parmazán v hladké těsto.
  2. Těsto jemně osolte a opepřete (sýr a další suroviny těsto dostatečně ochutí).
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky (pokud máte plátky, pak na proužky) a přidejte do těsta.
  4. Cibulku nakrájejte na tenká kolečka a také přidejte k těstu.
  5. Důkladně promíchanou směs nalijte do wafflovače a nechte péct (každý přístroj pracuje jinak rychle – finální waffle má být zlatavě hnědá a nesmí být uvnitř syrová – ve svém wafflovači jsem „pekla“ 4-5 minut).

 

Servírování

  1. Slaninu opět nakrájejte na kostičky, či proužky a opečte na suché nepřilnavé pánvi.
  2. Jarní cibulku nasekejte na na tenká kolečka.
  3. Na pánvi po slanině (pokud na ni nemáte připáleniny, ale pouze zbylý tuk – popřípadě si pánev vytřete a přidejte kapku oleje) osmažte vejce na způsob volského oka – lehce osolte a opepřete.
  4. Waffle servírujte s osmaženou slaninou, čerstvou jarní cibulkou a smaženým vejcem. Můžete i zasypat strouhaným parmazánem.

 

DSC_1191_Fotor


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *