Ořechové rohlíčky

 

Nemůžu si pomoct a skoro každý recept mám potřebu obměňovat a upravovat. Když se to nepovede, jsem z toho teda docela smutná. No ale když se to povede, tak mám o to větší radost z úspěchu. Říkám si, že klasické a tradiční recepty jsou právě tradiční z toho důvodu, že jsou prověřeny většinou už několika generacemi. Na naše vanilkové rohlíčky sice nedám dopustit, ale tyto ořechové jsou taky hodně velká dobrota. Recept vychází z toho původní na vanilkáče a obsahují i vanilkový cukr. Vanilkový, ne vanilinový. Musím se ale taky teda přiznat, že vanilinový cukr pro mě patří právě k těm tradičním vanilkovým rohlíčkům. No a tyto tradiční nejsou!:D

 

 

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 60 min (+chlazení těsta)

 

 

 

 

 

Ingredience:

Těsto:

Obalení:

  • 20 g mletých vlašských ořechů
  • 20 g moučkového (třtinového) cukru (kupuji v Globusu)
  • 5 g vanilkového cukru

 

Dále se bude hodit:

  • Potravinová fólie
  • Plech
  • Pečicí papír
  • Kuchyňský robot (s nástavcem na těsta)

 

 

 

 

 

Postup:

  1. Do mísy od kuchyňského robotu dejte všechny suroviny na těsto – špaldovou mouku, mleté ořechy, třtinový cukr, povolené máslo, ořechové máslo, žloutky a špetku soli.
  2. Použijte nástavec na těsta a nechte na střední výkon vše vypracovat v těsto.
  3. Těsto můžete vypracovat i bez kuchyňského robota pomocí rukou na pomoučeném vále.
  4. Z těsta vytvořte kouli, zabalte do potravinové fólie a nechte nejlépe přes noc odležet v lednici (minimálně však 2 hodiny).
  5. Odležené těsto rozdělte na 3 – 4 části.
  6. Z každé části vytvořte váleček, který rozkrájejte na asi 1 cm silné kousky.
  7. Každý kousek vyválejte v malý váleček a ohněte do tvaru rohlíčku.
  8. Rohlíčky pokládejte na plech s pečicím papírem nebo silikonovou podložkou na pečení.
  9. Pečte cca 8 – 10 minut na 210°C, dokud cukroví nezezlátne.
  10. Mleté ořechy, moučkový a vanilkový cukr smíchejte.
  11. Ještě teplé rohlíčky obaluje v ořechovo-cukrové směsi a nechte zcela vychladnout.
  12. Uchovávejte v chladu.

 

 

 

 

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *