Bezlepkové brownies z mandlové mouky

 

Náročnost: malá

Doba přípravy: do 60 minut

Počet porcí: cca 8-10 porcí

 

 

 

Ingredience:

  • 350 +50 g kvalitní hořké čokolády (kolem 60% obsahu kakaa)
  • 125 g másla
  • 125 g arašídovo-mandlového másla (může být i čistě mandlové nebo arašídové)
  • 4 vejce (nejlépe ty z ekologického chovu)
  • 150 g kokosového cukru
  • 85 g mandlové mouky
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva

 

 

 

Dále se bude hodit:

  • pekáč
  • pečicí papír
  • šlehač nebo metlička
  • cukrářská stěrka

 

 

Postup:

  1. 350 g hořké čokolády rozpusťte na vodní lázni spolu s máslem a oříškovým máslem.
  2. Celá vejce vyšlehejte do pěny.
  3. K vejcím přidejte kokosový cukr a šlehejte do husté a lesklé směsi.
  4. Opatrně do vaječné směsi zapracujte rozpuštěnou čokoládu s máslem.
  5. Přidejte lžičku prášku do pečiva, mandlovou mouku a vše důkladně pomocí stěrky spojte.
  6. Pekáč vymažte máslem a poté vyložte pečicím papírem.
  7. Směs na brownies vlijte do formy a pečte na 160°C 35-45 minut (dle výkonu vaší trouby).
  8. Povrch musí být lesklý a pevný. Naopak uvnitř brownies zůstane vlhké a vláčné.
  9. Nechte ve formě zcela zchladnout – nejlépe přes noc – až poté krájejte.

 

TIP: Pamatujte, že čím lepší čokoládu použijete, tím lepší bude i finální výsledek.

 

 


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *